Tämän hallituskauden olen työskennellyt RKP:n ministeriryhmän erityisavustajana. Kausi on ollut kiireinen, mielenkiintoinen - mutta ennen kaikkea opettavainen!

Koulutukseltani olen maatalous metsätieteiden maisteri (metsänhoitaja).
Minulla on kokemusta sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Minulla on kolme aikuista lasta ja asumme nykyisin kahdestaan vaimoni kanssa.

Olen ollut Espoon valtuuston jäsen vuodesta 2017 ja sitä edellisellä kaudella (2013-2017) olin varajäsen. Kaupunginhallituksen jäsenenä olin vuosina 2019-2020.

Helsinginseudun Ympäristöpalveluiden (HSY) hallituksen jäsenenä olin vuosina 2013 - 2017.

Jätehuolto, puhdas vesi ja ylipäänsä käytännönläheinen ja konkreettinen ympäristötyö on lähellä sydäntäni.

Niin... olinhan minä Kauniaisten valtuustossa yhden vajaan kauden 1980-luvun loppupuolella - ennen kuin muutimme Espooseen.

Viime vuosina saamani kokemus valtakunnan politiikasta, ministerin erityisavustajana, päätöksenteon ytimessä on syventänyt ja laajentanut osaamiseni politiikasta. Perustana poliittiselle osaamiselleni on työ ensin pienen ja sitten Suomen toiseksi suurimman kunnan luottamusmiehenä.
Ydessä näistä muodostuu hyvä pohja ponnistaa Eduskuntaan, tekemään työtä Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin ja huomisen eteen.

Puheenvuorojani esimerkiksi valtuustossa tai kirjoituksiani lehtiin on luettavissa ruotsinkilisellä puolella. Kaksikielisyys on läsnä arjessani.  Sen takia pidän luontevana, että tekstit, puheet ja kirjoitukset, ovat yhdessä myös tällä sivustolla.

Anders